• Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


89CAL

Mongoose M60: Disable Ignition Safety Lock

Recommended Posts

Hi

Could never quite work out why my car locked after turning it on sometimes but not others, finally got around to looking in the book for my alarm and discovered that the alarm does this after 3 seconds of ignition on unless the door remains open

I would like to hopefully disable this feature, but the book doesnt say how, just says to get your alarm installer to do this.

Can anyone help me out with this? It is the ignition safety lock feature on a mongoose M60 series, probably around 2006 model or so, but not 100% on this as it came with the car

Thanks

Callan

Share this post


Link to post
Share on other sites

they have a install guide on the mongoose website.

http://mongoose.com.au/media/229903/60series.pdf

that should be yours.

programming is not in there. mongoose removed all of that to stop people playing with things they should not be playing with.

now:

disarm alarm , open door. within 15 sec cycle the key from on to off 4 times , lights will flash 4 times to verify program mode. press the smaller button. siren will chirp twice . you are done. wait for the alarm to exit programming and you are finished.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • Genius! thanks a bunch for that :)

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Have a problem now. Rather then creating a new thread I'll post it here. Hopefully someone can help

    All of a sudden my car unlocks with the remote but doesn't unlock. It still imobilises but doesn't lock :S. I can hear a noise from behind the dash somewhere (sounds like it's behind the cluster) when it try's to unlock

    Thanks in advance. Hopefully someone can help

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • It seems to have fixed itself. Might check out the wiring later on to see what the go is....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now