Jump to content
SAU Community
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


Rb20Det Missing On Boost Help?


Recommended Posts

hey, i got a problem with my rb20det when you are about to come on full boost it starts missing and not running right, and from a stand still when u put the foot down it dose the same thing, starts missing, but if u ease the power on gently and stay under 3k it is happy and runs fine??? can anyone help

Link to comment
Share on other sites

Superspark igniter

Check for cracks in coilpacks

Check plugs/connections

Clean afm 

Check cooler piping

02 sencer

Fuel pump

Leaking injector

Crank angle sensor

Fuel filter

Just to name a few.

What mods do u have?

And if you search thru the forum this has been covered before,

Cheers - trent

Link to comment
Share on other sites

Superspark igniter

Check for cracks in coilpacks

Check plugs/connections

Clean afm

Check cooler piping

02 sencer

Fuel pump

Leaking injector

Crank angle sensor

Fuel filter

Just to name a few.

What mods do u have?

And if you search thru the forum this has been covered before,

Cheers - trent

ok ive changed the plugs, inspected the coilpacks, tightened all the hoses, i just had the 02 sencer wired up by a shop so hopefully that was done right, injectors dont seem to be leaking............ how do u know if the fuel pump is not working? and not sure about where the afm is? and yer i have looked through the forms just cant find anythink thats like mine...

Link to comment
Share on other sites

The afm is inbetween the turbo and the pod/airbox

You can buy afm cleaner or cleaner specifically for electronics from autobahn/supercheap and the like,

Not to sure about the fuel pump, I know when mine was on the way out it was whigning and carrying on,

Sometimes u can't see the cracks in the coilplacks, either wrap them in good quality electrical tape or a better option is heatproof silicon.hope this helps

-Trent

Link to comment
Share on other sites

Had the same thing happening with my R33 rb25det It was fixed by putting in new coil pack's. My coils had no crack's in them and didn't look to bad but due to old age they just got worn out.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



  • Latest Posts

    • TCU is enroute, should be here on Monday. Have just paid for a transmission locally, they've got to pull it out of the car and should be with me on Friday. Just getting little bits and pieces I need for wiring. Thinking about using a small bulkhead connector to run the transmission wiring through the tunnel as the trans plug is quite big.  So all going well i should have the box dummy fitted up next weekend and start wiring.
    • sure, just PM me your email....
    • Haha likewise, take my shit box for a spin and maybe you'll end up wanting a R33 shit box again lol...  
    • @Jasoncauser looks like a tight technical track, and definitely fun! Let's hope I make it to that day 😎  
    • The springs just lets the valve bleed off pressure/oil and it bypasses the feed gallery and heads back to where the pickup feed is On the LS the oil gets the the bearings...eventually  This vid explains the OEM pump well IRT the pressure release valve and how the bypass works The oil pressure light coming on intamitantly could just be a sticky valve, but, why pull something apart and not put something better in  I believe the low oil pressure light comes on somewhere between 5-10 psi Well will stick a gauge in after the installation to see what difference it makes at hot idle and higher RPM, and by high RPM I mean 6300 RPM.....LOL
×
×
  • Create New...