Jump to content
SAU Community
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


R33 Gtst S2 Wont Start


chocco
 Share

Recommended Posts

Ok driving around last night and car started running rough and then 1 loud backfire n that was it turned off and didnt start again.

It kicks over and over and over but nothing.

Things Iv tried...

Tried to restart...Nothing but seems to struggle...Starting starting then a miss starting starting miss

Unplug CAS starting smooth all the way through till I stop starting.

Plug CAS up Unplug coilpack loom (back of engine) same as the first one starting starting then a miss starting starting miss

Plug and unplug CAS and can hear the fuel/ticking of injectors.

I havnt looked for spark yet

ALl fuses are fine nothing blown

ECU faults came back 12 and 21 which is (12 AFM) and (21 Ignition Signal)

So my question is...Do you think my CAS is rooted?

I dont know many people here in town with Skylarks n shit so I got buckleys chances to try another b4 I buy.

CAS has been put back together without the cam gear timing cover on there and I once read somewhere that you should

space the CAS out to compensate for the cover NOT being there (I didnt do)

CAS doesnt have any slop in it, the shaft spins but not freely on its own but if you hold the shaft and spin the larger

part it spins fine.

If its CAS ill be sure to add in washers to conpensate for the loss of the cover not being there next time round.

Any input will be great thanks lads, like I said Im sure its CAS related. I dunno why the ECU is throwing in the AFM aswell

but if I find a cheap S2 AFM ill prolly grab it at the same time for peace of mind.

Chocco

Link to comment
Share on other sites

I got a mates CAS here tonight so Ill give it a go tomorrow arve and post wat happens.

Didnt feel like sharing my blood with the mozzies tonight haha.

Link to comment
Share on other sites

my mates CAS solved the problem.

Clearly if you plan on taking the cam cover off and leaving them off space them out with a small washer

to compensate for the lack of the cam cover.

Next thing to tackle...100k service.

Cheers for the help

Christian

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...