Jump to content
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


89CAL

New Power Fc (V7.00) Ecr33 Timing Issue

Recommended Posts

Might just check the wiring and voltages and bridge it out if I have to. But I think if it thought it was neutral all the time my vct wouldn't work and it definently does. Worth a shot anyway

I've ordered another power fc so that I can rule out the unit once and for all. I'm pretty convinced its a unit issue because of my old power fc running fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have just checked all the wiring from the CAS to the ECU. Everything is perfect. At this stage I am pretty convinced its an ECU fault. If the new ECU works fine I'll have to find somewhere to send the faulty one for repair.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So new ECU has the same problem. I'm really stumped by this. I can't believe noone else has had this issue. If anyone happens to have a brand new Power FC (V7) and wants to help me out, please PM me, would like to compare some data if possible

Although I have tried the base map with only my injector settings changed. Perhaps if someone has a tune that seems to work fine then I can load it into my Power FC and see how it goes. Preferably something with 555cc injectors and a Z32 AFM.

I'm really stumped I've tried just about everything :(

The issue was present in another S1 R33 that I tried it in but because it had far less mods you didnt notice it as much, could just visually see it on the hand controller that the timing was 10 degrees below were it should be and was a bit erratic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2‎/‎13‎/‎2013 at 5:32 PM, 89CAL said:

So new ECU has the same problem. I'm really stumped by this. I can't believe noone else has had this issue. If anyone happens to have a brand new Power FC (V7) and wants to help me out, please PM me, would like to compare some data if possible

Although I have tried the base map with only my injector settings changed. Perhaps if someone has a tune that seems to work fine then I can load it into my Power FC and see how it goes. Preferably something with 555cc injectors and a Z32 AFM.

I'm really stumped I've tried just about everything :(

The issue was present in another S1 R33 that I tried it in but because it had far less mods you didnt notice it as much, could just visually see it on the hand controller that the timing was 10 degrees below were it should be and was a bit erratic.

hey what did you end up finding on this CAL? I have a V7 and it does the same thing, goes full rich for a sec or 2 on gearchange/neutral before coming back up in the afrs. I just thought it was a maf reversion thing and hadn't thought too much of it until reading your thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nah. Ended up selling and went to a Link G4. Best decision ever

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...