Jump to content
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


Arsenal01

V35 300gt Automatic Transmission Problem

Recommended Posts

Hey all, recently my 2004 V35 Skyline 300GT has been having an odd problem. It occurs randomly, but sometimes when I start my car, the transmission would be stuck on one gear no matter how fast or slow I go in attempt to have the gear changed. Other times the transmission would work perfectly on start up. However, when it is stuck on one gear, i'm assuming it is stuck on most likely 1st gear or 2nd gear since it idles at 3-3,500 revs when travelling 60 km/h. Putting it in tiptronic mode and changing gears doesn't make a difference since the gear won't change, although on the dashboard it would show it is changing gears when it obviously isn't. Whenever this happens, I usually have to pull over on the side of the road and restart the car which has always fixed the problem so far. (This has happened about 4-5 times in this past week) I am wondering, has this problem occurred with anyone else? I purchased this vehicle a week ago, and if there are major problems with the gear box then I will be taking it back to the seller to raise issues. I'm hoping that a simple transmission fluid replacement will fix the problem, as I assume that when restarting the car fixes the problem because it pumps the fluid back into the transmission. Thanks heaps for any help!

Link to post
Share on other sites

Clearly the box has an issue.was it a private sale? Idling at 60kph makes no sense.

I'm betting a fluid change won't fix it.

Take it back

Link to post
Share on other sites

Like Ben said, there is something wrong inside the valve body of the transmission, and that means $$$.

Link to post
Share on other sites

It doesn't always do this. I would say every 4th time I turn the car on this happens, and when it does happen I just restart the car and it fixes it immediately. And yeah it was a private sale. To clear any misunderstanding, it doesnt stay at 60kmph, I can travel at any speed, just that I'm unsure what gear it is and when I am traveling 60kmph it is on 3,000 revs. It just seems to be stuck in one gear unable to change when this happens.

Link to post
Share on other sites

Just sounds like the TCU is going into limp mode. It is just locking in 1 gear in order for you to be able to get home or to a mechanic.

Most likely a sensor or solenoid in the transmission is intermittent. By stopping and re-starting the car takes it out of limp mode until the TCU detects the faulty component again.

This means there should be codes stored in the TCU, which will help a transmission tech diagnose the cause of the problem.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...