Jump to content
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


Recommended Posts

I have a 1996 R33 rb25det 

I have searched everywhere and I see a lot of topics on this but nothing has really helped me

First off I was having idle issues on start up. It was sitting around 500rpm so I changed my. Bov back to recirc starts good now. But still sitting around 700 which is fine..

But hadn't fixed properly. I'm still having problems coming to an intersection sounds like it's idle hunting. And it'll drop back down to 0 then bounce back up. I just have to keep the revs up to stop it from dieing. 

I've cleaned the iacv and adjustig the screw and that didn't do anything at all I've checked for vac leaks and nothing. My thought was maybe the maf but that's sweet. 

If anyone can help will be appreciated. 

Thanks:)

Edited by Kaden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Kaden,
When I had this exact problem in my 33 I cleaned the IACV and adjusted the TPS. (I had already given her fresh plugs, serviced the air filter and cleaned the AFM etc to eliminate anything else) In the end I put some tape around the IACV screw and then adjusted accordingly and finally she retained her idle after a lot of perseverance.....hoping this may be of assistance.

-jess

Share this post


Link to post
Share on other sites

May I ask?

What did the tape do?

I mean I've tried adjusting it doesn't seem to change anything. also which way did you turn it?

I probably should say it has new slpitfire coil packs and new spark plugs also. But that shouldn't be a problem. it's the same set up as my mate had and he never had a problem. 

Edited by Kaden

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...