Jump to content
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


Recommended Posts

Hello, bad news ?

I installed injectors (1000cc top feed) 2-3 weeks ago, All seemed good.

Untill today I did a boost leak test and the injector oring bosses have pushed out....wtf

Before I go and pull it all apart, what do you guys think I've done wrong for this to happen.

Thanks ?

20200927_105129.jpg.598ba56b53716e860b509edf7f1337bc.jpg

 

 

Edited by dyl33
Link to post
Share on other sites

It looks like the fact it could move up the rail is too high.

Need to reduce the length of the spacers, assuming there are spacers.

How much pressure did you apply for the leak test?

Link to post
Share on other sites

Hmmm. It's sold as a rb25det 100% bolt-in kit by taarks.

Didnt use much pressure, reg was 15psi-25psi. But it never really built up pressure, just started to hear pssshhhh.

 

Link to post
Share on other sites

@Ben C34 after further inspection i believe thiere is a problem. See pic.20200927_120017.jpg.57000c0be448a6322d8ee8548359a439.jpg

There's a decent gap at the top which would allow it to move up, i think this is the problem. Or am i missing a spacer or somthing?

The injector kit only works with 3/4 height top feed.

I was sold the kit by Kudos motorsport with ev14 1/2 height injectors with height adaptors (short, 14mm) 

So im not sure if I've been given the wrong injectors or is there an issue the the injector o-ring bosses or somthing else.

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Pulled it apart there's this much up and down movement. Push up.

Resized_20200927_161510.jpeg.db62ffa81f9d5d9f817da059530a9894.jpeg

Pushed down.

Resized_20200927_161602.jpeg.2f656e04a61fe515b1008b0f4d0d5a13.jpeg

Can i assume that's not suppose to be like that and I've been sold the wrong items.

Pic of spacer. Kit is made for rb25det under standard manifold fitment.

Resized_20200927_161836.jpeg.1e1c05250fb94a3f0486a36a3e3d3c60.jpeg

Link to post
Share on other sites

Definitely looks like this spacers are too long

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Well bugger, I'll have to take them back them. Strange as its a bolt on rb25det kit.

Thanks again.

Link to post
Share on other sites

Thanks gtsboy worse case I'll do that, but dont really want to have to do that because i payed for a 100% bolt on kit not one thats needs spacers machined down. 

 

Link to post
Share on other sites

Nothing is bolt on, I've used many fuel rail kits and have to shave spacers down on them all. It's easy to do with a file. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Thanks robbo, yeah maybe I'll have to if there's no other way. but its strange there's a instruction manual to install this fuel rail kit. States 100% bolt on and mentions nothing about shaving spacers down. ?‍♂️?‍♂️

I'll find out more tomorrow hopefully.

Edited by dyl33
Link to post
Share on other sites

If you are in Adelaide  I have a lathe, 5 minute job.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Thanks for the offer, unfortunately im on the gold coast. But luckily the company that makes the kit is 30mins away so I'll see what they say.

Link to post
Share on other sites

I have the taarks kit and it all bolts in nicely - my spacers don't look like that though and i use the injectors that came with the kit, bosch 960cc

8 hours ago, dyl33 said:

@Ben C34 after further inspection i believe thiere is a problem. See pic.20200927_120017.jpg.57000c0be448a6322d8ee8548359a439.jpg

There's a decent gap at the top which would allow it to move up, i think this is the problem. Or am i missing a spacer or somthing?

The injector kit only works with 3/4 height top feed.

I was sold the kit by Kudos motorsport with ev14 1/2 height injectors with height adaptors (short, 14mm) 

So im not sure if I've been given the wrong injectors or is there an issue the the injector o-ring bosses or somthing else.

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, hardsteppa said:

I have the taarks kit and it all bolts in nicely - my spacers don't look like that though and i use the injectors that came with the kit, bosch 960cc

 

Thanks @hardsteppa yeah I reckon Kudos has made a mistake. It should work 100%. Are you able to get a pic of you spacers/rail?

Edited by dyl33
Link to post
Share on other sites

also i remember during the install; the bosses pushed in but then some popped back again again like yours is in your pic. Had to push them back in slowly (taarks note this in their instructions) for it to slide in and stay in; not any further issues other than that though. 

Link to post
Share on other sites

All good got it sorted, just had the wrong height adaptor on it. Kudos being the great company they are sorted it out in 2 secs and gave me all new gaskets for having to pull it all apart. 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...