Jump to content
SAU Community
  • Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


silviaz

Stripped the head on the block of the knock sensor

Recommended Posts

No idea how this happened possibly cause the bolt was too tough to remove? I wqs able to put the bolt in fine or its owning it geta tighter but with the sensor it just keeps spinning i had to re allocate to another spot on the block. Though some of surface on the sensor itself is hanging off the block doesnr have full contact. The car runs the same though.

 

Can i use this as a permanent solution?

 

 

Edited by silviaz
Link to post
Share on other sites
4 hours ago, GTSBoy said:

Just fix it.

But what is the answer to my original question? I need to rethread the hole and if I can't do it I need to replace the engine lol because it won't be able to do into its original position.

Link to post
Share on other sites

OK. Please go back and read your own OP. Then try to pretend that you're me not being able to work out exactly what you damaged and what is going wrong.

Then come back and ask the question again. Are you asking what thread the stripped thread is?

Link to post
Share on other sites

Don't think he's heard of a helicoil if so. But yeah the first post is a little incoherent 😂

Link to post
Share on other sites
On 11/20/2020 at 9:55 AM, Rusty Nuts said:

Hey Silviaz how are you mate, what vehicle and engine are we talking about Bro, you have a collection if I recall.

It's still my subaru 2001 impreza.  I relocated my knock sensor here: No check engine light, though feels like I can hear a bump from the back when breaking, don't know if that's just me lol. Car drives same as before all is fine.

Knock_sensor_copy.jpg

Link to post
Share on other sites

It's fixed. Move on.

 

 

 

 

Bump from back is a result of moving knock sensor though

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Ben C34 said:

It's fixed. Move on.

 

 

 

 

Bump from back is a result of moving knock sensor though

Oh really? Is that detonation or something? Will it negatively impact the engine?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...