• Welcome to SAU Community

    Welcome to SAU Community, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of SAU Community by signing in or creating an account.

    • Start new topics and reply to others
    • Subscribe to topics and forums to get email updates
    • Get your own profile page, build reputation and make new friends
    • Send personal messages to other members.
    • See fewer ads!

    Consider joining our newsletter for the latest content updates

    Click here to register


Recommended Posts

Ive just recently checked vaccum lines AGAIN, cleaned my afm, aac valve on my rb25det neo thinking that will solve my low rev hunting issue but still hasn't changed my problem. I followed the tutorial on how to clean the aac value, followed mostly everything on the tutorial but when it came to the adjustment on the idle i realised the the tps on the neo's are different? From here i became puzzled so if anyone has any information on this topic im all ears.

My neo's completely standard only has a tap on it.

Any help will be good. Thanks.

Edited by Dbro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey mate, not too sure what you mean by low revving issue? As you saying you cannot rev high or are you saying at low revs something is acting up for example it's idling rough?

Before you do anything, check turbo gasket, exhaust piping, hoses connecting air cleaner and blowoff valve if you have one. 

Then let us know further.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When the car is at a stand still the revs are abnormally low, when you put your foot on the accelerator and then take it off suddenly the revs drop really low, at some points almost causing it to cut out. Even when its just turned on and hasnt warmed up the revs are low. Thanks for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Dbro said:

When the car is at a stand still the revs are abnormally low, when you put your foot on the accelerator and then take it off suddenly the revs drop really low, at some points almost causing it to cut out. Even when its just turned on and hasnt warmed up the revs are low. Thanks for your help!

I think the turbo gasket is broken or come off and check air filter clamps and hosing.

Also check check and clean out Throttle body plate and air intake valve. Dirt deposit sometimes builds up in these areas over time. Just remove and clean with some grease remover and soft cloth. Or you can buy an air can and spray.   

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the tips&advice robocop2310 ill dismantil that this week and check thos things out.

Also the car doesnt have ac tridentt150v, it doesnt have a higher warm up rev when i start it from cold? Its just starts and sits on the low rpms even when warm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now